Omakotitalon perustukset

Kodin tärkein osa

Olemme ammattitaitoinen omakotitalon perustusten toimittaja ja autamme sinua kestävien perustusten suunnittelussa sekä toteutuksessa. Omakotitalon perustukset meiltä hyvään hintaan, pyydä tarjous!

omakotitalon perustukset JSB-konseptilla

Omakotitalon perustukset: suunnittelusta toteutukseen, kestävä pohja kodillesi!

Omakotitalon perustukset ovat kodin vankka perusta, joka pitää rakennuksen pystyssä vuosikymmenestä toiseen. Kun suunnittelet omakotitalon rakentamista ja etsit sopivaa tonttia, kannattaa ottaa perustusten toimittaja mukaan jo varhaisessa vaiheessa. Ensimmäinen askel on teettää maaperätutkimus ja perustamistapalausunto, joka määrittää omakotitalon perustamistavan ja antaa suunnittelijoille tarvittavat reunaehdot tontin pohjatöille.

Luotettava hinta – turvallinen koti

Perustusten toimittaja pystyy sen jälkeen antamaan tarkan hinnan omakotitalon perustuksille, joka muodostuu tyypillisesti perustussuunnittelusta ja toteutuksesta. Jos suunnittelet kellarin rakentamista omakotitaloon, kannattaa olla varhain liikenteessä, sillä kellariperustusten suunnittelu vaatii enemmän työtä kuin kellariton perustus. Hyödyllisiä kustannusvinkkejä rakennusprojektiisi löydät urakkamaailma.fi -sivuilta.

Olemme ammattitaitoinen perustusten toimittaja ja autamme sinua omakotitalon perustusten suunnittelussa ja toteutuksessa kokonaisratkaisuna (Lue: JSB-konsepti). Ota yhteyttä ja pyydä tarjous perustuksista, jotka kestävät aikaa ja pitävät kodin turvallisesti pystyssä.

Luotettava hinta, turvallinen koti JSB-konseptilla

Omakotitalon perustussuunnittelu: tärkeät liitteet ja vaatimukset

Perustussuunnittelu on tärkeä vaihe omakotitalon rakentamisessa. Suunnittelijalle tarvittavat tiedot koostuvat usein ainakin seuraavista liitteistä:

  • Rakennuslupatunnus
  • Pohjatutkimus ja/tai perustamistapalausunto
  • Asema-, julkisivu-, leikkaus- ja pohjakuvat (= ARK lupakuvat)
  • RAK-perustuksen mittapiirustus
  • Sokkelin ja/tai alapohjan reikätiedot ja -varaukset ARK-pohjakuvaan
  • LVI-asemapiirustus (.pdf) tai muu tieto salaojien kaatosuunnasta

Seuraavaksi meidän suunnittelija käyttää näitä liitteitä laatiakseen tarkat suunnitelmat omakotitalon perustuksille. Hän arvioi maaperätutkimusten perusteella, millaiset perustukset talolle ovat sopivimmat. Maaperätutkija ei yksinään pysty tarkasti määrittelemään perustustyyppiä, siksi perustussuunnittelija voi esimerkiksi määrittää anturan tarpeen.

Rakentamisen kaikki luvat ja lupien hankintaan liittyvät palvelut löydät lupapiste.fi -sivuilta

Terassin perustus

Terassin perustus on tärkeä osa talonrakennusprojektia

Kun suunnittelet omaa omakotitaloa, älä unohda terassin perustuksia. Toimiva ja pitkäikäinen terassi edellyttää huolellista perustustyötä, joten terassin perustus kannattaa suunnitella huolella jo heti projektin alkuvaiheessa.

Terassit ovat erinomainen tapa lisätä asumisviihtyvyyttä, ja niitä on monenlaisia, kuten avoimia, katettuja tai pergola-terasseja. Jokaiselle terassityypille on omat perustustapavaatimuksensa, joten maapohjan huomioiminen on tärkeää.

Huolellinen terassin perustuksen suunnittelu säästää aikaa, vaivaa ja rahaa. Kun terassin perustus suunnitellaan ja toteutetaan talon rakentamisen yhteydessä, syntyy kustannussäästöjä ja terassiprojekti on mahdollista saada valmiiksi helpommin.

Näin ollen, jos haaveilet omakotitalon rakentamisesta tai olet jo suunnitteluvaiheessa, muista sisällyttää terassin perustusten huolellinen suunnittelu osaksi projektia.

Terassin perustukset ja huolellista maanrakentamista