Lattiavalu

Kattava lattiaratkaisu JSBltä – Yksi puhelinsoitto, yksi helppo ratkaisu!

Teemme monenlaisia lattiavaluja, aina pienistä saneeraus- ja paikkausvalutöistä suuriin talo- ja hallilattiaprojekteihin. Tarjoamme myös sirote- ja nestemäisten pinnoitteiden asennusta, esimerkiksi autotallien lattioihin. Eristys- ja raudoitustyöt ovat olennainen osa palveluamme, mikä tekee kokonaisratkaisustamme entistäkin kattavamman sinulle. Ammattitaitoinen tiimimme hoitaa kaikki lattiavaluun liittyvät asiat vain yhdellä puhelinsoitolla!

Lattiavalu JSB Rakennus

Lattiavalu sujuvasti ja ammattitaitoisesti: Onko JSB-konsepti valintasi?

Olemme luotettava kumppani sekä rakentajille että remontoijille. Ennen projektin aloittamista käymme kartoituskäynnillä paikan päällä arvioimassa, mikä valutapa sopii parhaiten kohteeseen.

Kokenut tiimimme hoitaa lattiavalun sujuvasti, vaikka runko ja katto olisivat jo paikoillaan. Tällaisissa tilanteissa hoidamme letkun vetämisen käsin tarkasti ja huolellisesti esimerkiksi oviaukon kautta. Lattianvalu on erityisen vaivatonta ennen rungon pystyttämistä, koska voimme ohjata betonipumpun suoraan valupaikan yläpuolelle ja antaa letkun roikkua alaspäin.

Lattianvalutuksen kesto vaihtelee halutun pinnan ja ulkoisten tekijöiden, kuten sääolosuhteiden, mukaan. Normaalin 100 m²:n lattiavalu kesto voi vaihdella 1 tunnista 15 tuntiin. Betonilattia kovettuu noin 2-4 tunnissa ja kuivuu noin 1 cm viikossa.

Rakentaja.fi saa myös hyödyllistä tietoa lattiavalusta ja muista rakentamiseen tai remontoimiseen liittyvistä asioista.

Valitse oikea betoni lattiavaluun

Lattiavalu onnistuu parhaiten, kun valitset lattiavalu betonin. Väärä betonivalinta voi aiheuttaa haasteita ja kustannuksia myöhemmin. Tässä muutamia huomioita:

Yleinen virhe lattiavaluissa on valita perus rakennebetoni lattian materiaaliksi. Vaikka sen lujuus voi olla hyvä, sen työstettävyys jättää yleensä toivomisen varaa ja tämä voi aiheuttaa tuskan hikeä työmaalla. Siksi lattian betonivalu on syytä tehdä alusta alkaen huolellisesti ja valita lattiavalu betoni. Laadusta kannattaa olla valmis maksamaan hieman enemmän.

Lattiavalu betonin kanssa on tärkeää, että pienien ja isojen kivien suhde on optimaalinen työstettävyyden kannalta. Yleensä betonin notkeusluokka on S4, mikä tarkoittaa, että se on normaalia juoksevampaa. Jos lattian on tarkoitus olla nopeasti pinnoitettavissa, kannattaa valita nopeasti kuivuva lattiabetoni.

Kovaan rasitukseen on syytä valita lujempaa betonia esimerksiksi autotallin lattiavalu tai muut kovalle rasitukselle altistuvat pinnat vaativat erityistä huomiota. Tällaisiin kohteisiin levitetään Mastertop tai Fescotop sirotteita pinnalle valun yhteydessä. Nämä sirotteet siroitellaan tuoreen betonin päälle ja hiotaan pinnan sisään betonihiomakoneen avulla. Tämä tapa varmistaa lattian pitkän kestävyyden ja eliniän.

Lattiavalu betoni on järkevä valinta JSB Rakennus

Lattiavalu hinta

Lattiavalun hinta betonin osalta on tavallisesti n. 100-150€ kuutiohinnan paikkeilla. Tähän hintaan lisätään luonnollisesti betonin toimitus ja pumppaus sekä betonitöiden suorittaminen. Ota meihin yhteyttä, niin saat tietää tarkasti, mikä on lattiavalu hinta m2 kohden.

Mistä lattiavalun hinta muodostuu?

Lattiavalu hinta riippuu mm. näistä seikoista:

  • Lattiavalun pinta-ala
  • Lattiavalun paksuus
  • Muut yksityiskohdat: lattiavalu kaadot, betonin lämmittäminen, lattiavalun reunanauha jne.

Hintaa arvioidessa tulee tietää valettavan lattian pinta-ala sekä valettavan lattian toivottu paksuus. Mikäli lattiavalun sisälle jätetään lattialämmitys, on betonin paksuus yleensä suurempi kuin kohteessa, jossa  lattialämmitystä ei tarvita. Hintaan vaikuttaa näiden lisäksi myös lattiavalu kaadot eli vaativassa kohteessa kaatojen lukumäärä on suurempi. Kylmempinä talvikuukausina hintoihin voi tulla myös betonin lämmityslisä. Lattiavalu hinta m2 kohden, työn osalta, vaihtelee noin 5,00 € – 15,00 € välillä.

Kotitalousvähennys

Onko lattiavalusta mahdollista saada kotitalousvähennystä?

Lattiavalusta on mahdollista saada kotitalousvähennystä, sillä verohallinto kategorisoi lattiavalun remontiksi, eli se lasketaan kunnossapito- ja perusparannustöihin kuuluvaksi työksi. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä 100 €  / hlö vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa vero.fi -sivuilta.

Muita hyödyllisiä linkkejä kotitalousvähennykseen liittyen:

Lattiavalu hinta muodostuu useasta seikasta JSB Rakennus

Referenssit

”JSB-Rakennus on luotettava, joustava ja pitää lupauksensa. He osoittavat vankkaa tietotaitoa ja osaamista, pitävät aikataulut ja ratkaisevat haasteet sujuvasti.”