Golvgjutning

Komplett golvgjutning med JSB

Vi erbjuder en heltäckande lösning för golvgjutning med JSB-konceptet. Vårt utbud inkluderar olika typer av golvgjutningar, från små renoverings- och reparationsprojekt till stora golv i bostäder och garagen. Vi gjuter även hall- och industrigolv som kräver hårdare yta. Isolerings- och armeringsarbeten ingår som en integrerad del av vår service, vilket gör den ännu mer komplett för dig. Med vårt professionella team tar vi hand om varje aspekt av ditt projekt, från start till mål. Välj oss för en enkel och smidig lösning!

Komplett golvgjutning med JSB Rakennus

Golvgjutning smidigt och skickligt: Är JSB koncept ditt val?

Vi är den pålitliga partnern för både byggare och renoverare. Vi genomför noggranna kartläggningsbesök för att bestämma den bästa gjutningsmetoden för ditt projekt. 

Vårt erfarna team tar sig an golvgjutning med skicklighet, även om stommen och taket redan är på plats. I sådana fall hanterar vi slangdragningen för hand, noggrant och med precision genom t.ex. dörröppningar. Innan stommen är rest är det särskilt smidigt att utföra golvgjutning när vi enkelt kan styra bommen rakt ovanför gjutplatsen med slangen hängande nedåt.

Tidsåtgången för golvgjutningar varierar beroende på önskad yta och externa faktorer som väderförhållanden. För en normalstor golvgjutning på 100 m² kan tidsåtgången variera från 1 timme till 15 timmar. Betonggolvet härdar på cirka 2-4 timmar och torkar ungefär 1 cm per vecka.

Välj rätt betong för golvgjutning

Golvgjutning lyckas bäst när du väljer rätt betong. Fel val av betong kan orsaka problem och kostnader senare. Här är några punkter att tänka på: 

Ett vanligt misstag vid golvgjutningar är att välja vanlig konstruktionsbetong för golvet. Även om den kan vara stark i sig, brukar dess bearbetbarhet lämna mycket att önska. Därför är det viktigt att från början noga överväga och välja rätt betong för golvgjutning, och vara beredd att investera något extra för att säkerställa kvalitet.

När du väljer betong för golvgjutning är det viktigt att förhållandet mellan små och stora stenar är optimalt för bearbetning. Normalt sett har betongen en konsistensklassificering på S4, vilket innebär att den är relativt flytande. Om golvets yta ska beläggas snabbt bör du välja en snabbtorkande golvbetong (NP-betong)

För områden som utsätts för hög belastning, såsom garage-, hall- och industrigolv, appliceras pulverprodukter som Mastertop eller Fescotop på ytan i samband med gjutningen. Dessa pulverprodukter strös över den färska betongen och slipas sedan in i ytan med hjälp av en betongslipmaskin. Detta säkerställer golvet en lång hållbarhet och livslängd.

Golvgjutning JSB Rakennus

Golvgjutningspriser

Det genomsnittliga priset för en betonggolv ligger vanligtvis inom intervallet 100-150 € per kubikmeter, vilket är priset för betongen i sig. Observera att detta pris inte inkluderar leverans och pumpning av betongen eller arbetskostnaden för betongarbetet. För att få exakt information om pris per kvadratmeter för golvgjutning, vänligen kontakta oss.

Faktorer som påverkar priset för golvgjutning

Priset för golvgjutning kan variera beroende på flera faktorer, inklusive:

  • Golvytan som ska gjutas
  • Tjockleken på golvgjutningen
  • Andra detaljer såsom uppvärmning av betongen, kantlist för golvgjutningen, osv.

För att kunna uppskatta priset är det viktigt att ha information om den totala ytan för det planerade golvet och den önskade tjockleken. Priset kan också påverkas av andra faktorer, såsom eventuella lutningar i golvet, vilket kan vara mer utmanande i vissa projekt. Under kallare vintermånader kan det också finnas extra kostnader för uppvärmning av betongen. Priset för golvgjutning per kvadratmeter varierar vanligtvis inom intervallet 5,00 € till 15 €, beroende på arbetsomfattningen och de specifika kraven för projektet.

Hushållsavdrag

Kan jag ansöka om hushållsavdrag för golvgjutning?

Ja, det är möjligt att ansöka om hushållsavdrag för golvgjutning, eftersom skattemyndigheten kategoriserar golvgjutning som en form av renovering, vilket betraktas som arbete inom underhålls- och förbättringsprojekt för hemmet. Du har möjlighet att dra av 40 % av arbetskostnaderna för tjänster utförda av ett företag som är registrerat för förskottsinnehållning. En självrisk på 100 € per person och år gäller. Det är alltid klokt att kontrollera aktuell information och eventuella ändringar på vero.fi-webbplatsen.

Här är några användbara länkar relaterade till hushållsavdrag för hushållsarbete:

Golvgjutning smidigt och skickligt

Referenser

”JSB-Rakennus är pålitliga, flexibla och håller sina löften. De visar gedigen kunskap och kompetens, håller tidtabeller och löser utmaningar på ett smidigt sätt.”