Funderar du på grundläggning och dess kostnad?

Ta kontakt

När det gäller grundläggning kan du lita på att vi hjälper dig med alla aspekter, från konsultation och jordbyggnad till färdigställande. Du kan överlåta allt till oss – vi erbjuder dig en smidig nyckelfärdig lösning.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Lita på erfarenhet och expertis

Om oss

JSB-Rakennus grundades av Jan Svenlin tillsammans med bröderna Jakob och Jens Sundström. Innan de grundade sitt eget företag hade de redan flera årtionden erfarenhet inom branschen. Erfarenheten av jordbyggnad sträcker sig ända tillbaka till barndomen med passion för jordbyggnad och betongarbete.

Under åren har JSB-Rakennus utvecklats till en betydande leverantör av platsgjutna betongsocklar för egnahemshus, garage, fritidshus och hallar. Vår erfarenhet av jordbyggnad, sockel- och golvgjutningar har gjort oss till en pålitlig partner för kunder som söker högkvalitativa och pålitliga betongtjänster.

Vi strävar alltid efter att utföra arbetet snabbt, noggrant och så bekymmersfritt som möjligt för våra kunder och samarbetspartners. Vi tror på att bygga starka och förtroendefulla relationer med våra kunder, eftersom vi på så sätt kan garantera att de lösningar vi erbjuder motsvarar deras behov och önskemål. Vårt team består av husbyggare och byggmästare med bred kompetens inom jordbyggnad, sockel- och golvgjutningar. Vi håller oss alltid uppdaterade med den senaste teknologin och metoderna för att kunna erbjuda våra kunder den bästa möjliga servicen.

Vi erbjuder även konsulttjänster för att hjälpa våra kunder att skapa den mest hållbara och ekonomiska lösningen för sina betongprojekt. Med över 20 års erfarenhet inom branschen kan du lita på att vi på JSB-Rakennus är en pålitlig partner i alla lägen.

Priset på grundläggningen – hur mycket pengar bör man reservera utöver huspaketet?

Egnahemsbyggarens största kostnader är kopplade till köp av tomt, inköp av huspaket samt grund- och markarbeten på tomten. Det är svårt att ge en exakt prisuppskattning för jordbyggnad och grundarbeten innan våra experter har besökt platsen för att kartlägga situationen och konsultera med kunden.

Så här sparar du pengar på jord- och grundarbeten

Valet av tomt och konstruktionen av grunden har en betydande inverkan på kostnaden för jord- och grundarbeten. Priset avgörs av tomtens storlek, form, jordens kvalitet samt hur mycket mark som behöver bearbetas och hur mycket grus som måste transporteras till tomten. Till exempel kräver en sluttande tomt en dyrare källargrund, medan en grund byggd på plan mark är billigare.

Om du vill särskilt spara på grundkostnaderna är det värt att överväga att bygga huset i två våningar. På så sätt får du samma bostadsyta, men grundläggningskostnaderna är lägre.

Genom att använda rätt typ av grundläggning sparar du betydligt

Numera är gjuten sockel den vanligaste metoden för att grunda ett hus, vilket också är en ekonomiskt förnuftig lösning. En platsgjuten lösning innebär färre arbetsmoment, vilket har en positiv inverkan på priset.

Valet av grundläggning och jordbyggande är viktigt att ta hänsyn till redan vid planeringen av huspaketet, så att man kan fatta beslut som passar ens totala budget. Genom att välja rätt tomt och metod för grundläggning kan man spara betydande summor under hela byggprocessen.

Här hittar du oss:

Telefon
Adress
Spitusvängen 6
68600 JAKOBSTAD
Fakturering